Steeds meer mannen kiezen ervoor om hun baard te laten staan. Logisch, want een baard kan erg stijlvol zijn en geeft daarnaast een stoere en mannelijke uitstraling. Wel loop je als man het risico dat een baard er onverzorgd uit kan komen te zien wanneer je deze niet goed onderhoudt. Daarom is het belangrijk dat je goed weet hoe je jouw baard moet verzorgen en welke producten je hiervoor nodig hebt. Hoe zorg je ervoor dat je baard er verzorgd, stijlvol én stoer uit blijft zien?

Ga voor vol en verzorgd


Een volle baard die het gezicht gelijkmatig bedekt ziet er het meest verzorgd uit. Maar hoe krijg je nou die mooie, volle baard? Ten eerste is het belangrijk om geduld te hebben. Als je voor het eerst een baard laat staan, kun je pas na vier weken écht de vorm en textuur van je gezichtsbeharing beoordelen. Iedere baard is anders, en het is aan jou om te bepalen hoe je je baard wilt stylen en welk model het beste bij je past. De snelheid waarmee je baard groeit is erfelijk bepaald, dus bij de één zal het langer duren om een volle, dekkende baard te laten staan dan bij de ander. Terwijl je baard groeiende is, is het belangrijk om je de lijn bij je nek, de wanglijn en je snor regelmatig te blijven trimmen. Zo blijft het geheel ook in de groeifase altijd netjes ogen. Wanneer je al redelijk wat baardgroei hebt, kun je je gaan focussen op de juiste baardverzorging. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je baard vaak genoeg kamt en wast. Zo blijft je baard schoon en wordt het geen rommeltje. Ook kun je je gezichtshuid af en toe scrubben om ingroeiende haren te voorkomen.

Gezonde huid, zachte baard


Als je baard eenmaal mooi dekkend en vol is, kun je een baardolie gebruiken om de haren van je baard zacht en soepel te houden. Baardolie is een mix van verschillende voedzame oliën. Eigenlijk bootst baardolie de natuurlijke oliën van je huid na: het zorgt ervoor dat de gezichtshuid gehydrateerd blijft en verzorgt de onderliggende haarzakjes. Op deze manier worden huidirritaties en problemen zoals baardroos voorkomen, waardoor de groei en de glans van de baard weer extra gestimuleerd worden. Zo gaat je baard nóg voller en zachter ogen! Naast het gebruik van de juiste verzorgingsproducten helpt het slikken van de juiste voedingssupplementen ook bij het creëren van een volle en verzorgde baard. Biotine, ook bekend als vitamine B8, staat er bijvoorbeeld om bekend dat het de haargroei stimuleert en bijdraagt aan de gezondheid van je huid. Hiermee kun je zowel je baard als je gezichtshuid dus nog een extra boost geven.